Experimenten

In de Amazing Technology-ruimte kan je naast kijken ook een hoop doen. Zo zijn er een aantal opstellingen waar je zelf onderzoek kan doen. In de labs zijn er nog veel meer, de hieronder genoemde experimenten zijn een greep uit wat er in Amazing Technology te doen is.

Robotlab!

Bekijk hier het filmpje van onze Rudolph in de Roboticaruimte!

Simona Flightsimulator!

Bekijk nu het filmpje de Simona Fligtsimulator. Word jij testpiloot?

Superconductivity Train

Maak kennis met een van de meest opzienbarende verschijnselen uit de natuurkunde, het Meissner effect. Hierdoor is het mogelijk een treintje te laten zweven over de baan en met grote snelheid door de bochten te gaan. Het traject is maar liefst 19 meter lang en bestaat uit ruim 4.500 magneten. 

 

Bijlboeg

Met deze opstelling kan je een proef doen waarbij je erachter komt welk scheepsontwerp blijken beter is. In het filmpje is te zien hoe het experiment uit te voeren is.

 

Ontwerp je eigen vliegtuigvleugel

ontwerp een vleugel die zoveel mogelijk opwaartse kracht (lift) geeft tegenover zo min mogelijk luchtweerstand (drag). Op het scherm is het ontworpen vleugelprofiel en de luchtstroming daar omheen te zien. Druk op een knop en zie meteen of het ontworpen vliegtuig het hoogst komt!

 

Airocam

Met behulp van de Airocam is het mogelijk om de Amazing Technology ruimte eens van een andere kant te bekijken. Zo zijn ook de objecten aan het plafond goed te zien.

Vang!

Een sterke speler heeft niet alleen een goed reactievermogen maar moet ook heel slim zijn! De balletjes vallen namelijk altijd in een bepaald patroon. Herken het patroon en scoor punten door te voorspellen waar het volgende balletje zal vallen!

 

 

 

Bewegen zonder wielen

Haal de snelste tijd van de dag door heen en weer te bewegen over de baan zonder wielen op de grond.

© 2016 TU Delft

Metamenu